sâmbătă, decembrie 19, 2009

Cum sa desenam mainile

Desenarea mainilor este mai usoara decat pare cu toate ca forma lor pare destul de complexa, devine mult mai simpla prin simplificarea formelor. Exista mai multe metode de a desena mainile si fiecare o alege pe cea care i se pare mai usoara si mai corecta. pentru incepatori este buna metoda desenarii mainilor cu ajutorul cercurilor si ovalurilor dar formele necesare se vor modifica in functie de unghiul din care privim mainil asadar e mai bine sa instruim ochiu sa vada doar ceea ce avem noi nevoie sa vada. Fiecare parte a degetelor trebuie sa fie vazuta ca un cilindru scurt, unite intre ele cu un oval si apoi cu aceasta baza se incepe desenarea detaliata.

Crearea formei brute.
Imaginativa ca mana este bagata intr-o manusa lipita de piele.
desenati conturul manusii imaginare si liniile imaginare de la incheieturi.Formarea degetelor.
Observati cu atentie forma spatiului dintre degete, desenati si verificati maimea relativa si pozitionarea degetului mare
Finisati conturul.
Desenati mai clar conturul in, si liniile incheieturilor si ale faldurilor pe care le formeaza pielea in special cele de la bza degetului mare.

Adaugati putin ton desenului
Aici cateva zone de umbra in stare brurta sunt adaugate pentru a da forma mainii. Dupa ce ati umbrit zonele de baza incecati o umbrire mai subtila care sa respecte liniile fine si venele subtiri
In acest exemplu unele dintre degete sunt partial ascunse. Desenati intai cel mai apropiat deget si permiteti celorlalte degete sa stea in spatele lui, desenand doar portiunea care se poate vedea, sau eventual partea care nu se vede o puteti desena cu linii foarte fine pe care sa le stergeti dupa, asta pentru a va ajuta la proportii.