joi, noiembrie 26, 2009

Realizarea unui portret cu par scurt si cu par lung

Vom realiza doua portrete unul cu par scurt si unul cu par lung. Desenarea cu par scurt este mai usoara decat cu parul lung si ia mai putin timp

Mai intai cream conturul fetelor si al parului. se vor desena atat liniile principale cat si liniile umbrelor. In aceasta etapa trebuie sa se acorde mare atentie la proportii. Este baza a ceea ce se va face pe parcursul desenului si este greu de corectat. Odata ce se greseste intr-un loc la proportii se va continua gresind si in alte locuri. Intai analizati bine subiectul sau poza si numai apoi incepeti conturarea.


Umbrele si luminile sunt ceea ce dau forma unui obiect asa ca este important sa fiti atenti la acestea si sa le le creati pe masura ce lucrati. uitati-va la modelul vostru si vedeti unde sunt zone mai intunecoase, umbrite, si apoi incepeti sa le umbriti si pe opera voastra de arta. Aveti grija cum treceti de la zone mai putin umbrite la cele umbrite, iar cele luminoase lasati-le albe pentru moment. Daca desenati dupa o poza nu incercati sa desenati fiecare fir de par si fiecare curba sau linie din par. Incercati sa fiti putin creativi. Important e sa fie forma pe care o doriti.

Desigur ca nu puteti desena fiecare suvita de par. In primul rand este un chin si apoi este complet inutil. Important este modul in care este desenat in asa fel incat sa para realistic. Desenati cu creionul liniile despartitoare dintre buclele de par, precum si marginile buclelor. Fiti atenti sa lasati diferenta mare de nuante intre umbre si zone luminoase. Ce este important la par evitati desenarea tuturor buclelor de par la aceeasi lungime pentru ca lungimea lor variaza dupa felul in care atarna. adaugarea catorva suvite pierdute dau o nota de realitate. adaugti cateva fie in vant si cateva fire de par subtiri pe marginea scalpului. Parul niciodata nu se termina brusc la frunte sau la gat. Exersand veti vedea ca veti deveni din ce in ce mai bun desenator.