duminică, octombrie 11, 2009

Desenarea parului lung

O mare greseala este aceea ca atunci cand se deseneza parul lung se incearca desenarea fiecarui fir de par ca si o linie de creion. Dar o linie nu poate arata schimbarea nuantei culorii, si parul va fi un dezastru. O alta greseala este neatentia. desenarea parului trebuie sa ia tot atat timp cat desenarea intregii fete.Pentru inceput uitati-va cu atentie la modelul vostru sau la poza si identificati sectiunile majore din par. Buclele vor fi de cele mai multe ori plate ca o pamblica si intoarse spre interior sau spre exterior. incercati sa ignorati suvitele intamplatoare. Concentrati-va asupra buclelor principale si conturati cu linii usoare buclele si umbrele principale.

Apoi in zonele intunecate cu un creion moale avand grija sa lasati zonele luminoase albe. Ar fi bine sa conturati acum cu aceste zone si zonele luminoase care trebuie lasate, pentru a nu avea probleme cu stergerea lor mai tarziu. Asigurati-va ca desenati in directia de buclelor.
Desenati nuantele mijlocii cu linii urmarind directia parului. Desenati liniile intunecate care separa diferite sectiuni de par si cu rabdare desenati zonele intunecoase de dedesubtul buclelor. Pentru zonele mai intunecoase folositi un creion mai moale iar pentru cele cu nuante medii folositi un creion mai dur pentru a nu iesi inchi la culoare.Pentru a termina adaugati cateva suvite razlete. Cateva sectiuni ale parului sunt nivelate cu un ciot de hartie iar zonele luminoase sunt curatate cu o guma. Folositi un creion tare pentru a contura mai bine zonele intunecate si a face desenul sa para cat mai realistic.


Desenarea parului scurt

Desenarea parului este o provocare pentru incepatorii in desenarea portretelor. Poate fi o problema chiar si pentru desenatorii mai avansati.
Cand desenati par scurt asigurativa intai ca ati desenat capul proportionat si ati aranjat bine urechile. Incepeti desenarea firelor de par din zonele cele mai intunecate, contrat sensul de crestere, cu grija, lasand alb acolo unde aveti zone luminoase.


Desenati parul in linii scurte, lucrand si zonele mai luminoase. Aveti grija sa lasati alb in sonele in care bate direct lumina. Folositi un creion mai dur pentru a desena aceste zone, asa nu ies inchise la culoare. Unde parul este foarte scurt sau fire de par luminoase trec peste parul mai intunecat trebuie facute semne scurte cu creionul sau cu guma. firele de par singuratice care se vad luminate pot fi facute cu guma.