luni, septembrie 21, 2009

Desenarea gurii si a dintilor

Acesta este conturul cu care incepem desenul unui zambet frumos. Retineti ca atunci cand desenati conturul nu trebuie sa il faceti prea inchis la culoare pentru ca apoi se vor vedea linii negre pe marginea desenului in locuri luminoase. Faceti-le doar atat cat sa vedeti pe unde sa desenati.Ca si in cazul desenarii ochiului, ceea ce este cel mai important in realizarea realistica a buzelor este studierea lor atenta si a detaliilor care sunt pe buze. In primul rand ele nu sunt netede si in special cea de jos. Ele au ca niste tesaturi, si neputem da seama chiar si pipaindu-le cu degetul. Aceste linii dau niste caracteristici unice buzelor iar desenarea lor da realismul buzelor. Studiati bine o fotografie cu gura inainte de a va apuca de desen.


Pentru inceput vom desena spatiul dintre buza inferioara si dinti. Il vom umple total cu negru. Dintii ii lasam pentru la urma. De obicei se incepe cu partile mai inchise la culoare pentru a avea un reper in ceea ce priveste nuanta.

Vom incepe acum sa lucram la buza de jos la partea stanga.Vom innegri uso acea parte si vom face cu creionul dintaturi. Trebuie sa fim atenti la lumina care vine din partea dreapta, deci zona din dreapta fiecarui sant se va intinde si va crea o umbra spre stanga
Acum vom incepe sa adaugam creion si pe buze. Pentru inceput vom incepe cu a sublinia zonele luminoase de pe buzele inferioare. In partea dreapta nu vom adauga asa de mult detaliu pentru ca e partea luminata si nu se vede. Daca doriti sa adaugati faceti-o urmand pasii ca in partea stanga dar lasand mult mai luminos. Vom face cu creionul tesaturile de pe buza atat cele verticale cat si liniile orizontale, avand gija sa fim atenti la forma lor si la umbrele care le lasa.


Vom continua sa inchidem inegrim buzele, de asemenea vom inegri si dungile verticale de pe buze. Vom face asta folosind un ciot de hartie sau un betisor de urechi dar fara a apasa tare si a strica desenul. Dupa ce am nivelat creionul si e mai inchis la culoare, daca nu se mai vad bine zonele luminate, le putem scoate in evidenta cu guma paine. Facem o bugata ascutita de guma paine si cu ea stergem asezand-o repetat pe zonele pe care le vrem mai luminate. Buza de sus va fi mai intinsa din cauza zambetului.

Inegriti cu creionul si nivelati partea stanga a buzei superioare in repetate randuri. Dupa ce veti obtine o nuanta asemanatoare cu cea din imaginea alaturata veti incepe sa adaugati si putina tesatura cu o bucata de guma ascutita. Sub aceste zone luminoase faceti umbra cu un creion.
Inegriti buza superioara cat credeti ca este necesar dar nu uitati ca partea din dreapta este mai luminoasa. Urmatorul pas sunt dintii. Asta nu e un pas greu ci doar trebuie sa stim unde sa desenam umbrele. Primii doi dinti din stanga vor fi umbriti de ceilalti deci va trebui sa ii inegrim. Adaugati o margine putin mai inchisa la culoare pe partea stanga si cateva dungi deoarece dintii nu sunt chiar perfect netezi. Cu guma paine faceti o lumina pe al doilea dinte sau pe primul de preferati ca reflectie a ceva din camera(nu este obligatoriu). Pe ceilalti dinti umbritii doar putin in partea dreapta.
Experimentand veti vedea ca nu este asa de greu pe cat pare si ceea ce cititi acum puteti face si voi cu usurinta.