joi, iulie 30, 2009

Desenarea contururilor


Primul lucru pe care il facem la inceputul desenarii este desenarea conturului. In desenarea conturului ne concentram pe desenarea muchiilor exterioare ale obiectului, sau pe liniile facute de o cuta sau un calapod. Nu va pacaliti sa desenati lumina si intunericul cu linii. Intunecimea unei linii, cat de intunecoasa e sau cat de luminoasa e o vor face sa iasa in evidenta (daca e groasa, intunecosa, sau subtire, luminoasa). Asta se foloseste pentru a arata apropierea sau departarea. Cand te uiti la un obiect, formele pe care le vezi depin din punctul pe care le vezi. Sa luam de exemplu o cana. Este un cilindru si doua cercuri. Dar uita-te la o cana pe masa, cercurile par turtite. Daca te uiti perpendicular de deasupra de mai sus, cana pare conica.
Cand desenezi un obiect trebuie sa alegi un punct de observare si sa il pastrezi. Asta inseamna sa asezi obiectul si sa stai in asa fel in cat sa observi obiectul si hartia ci minimil de miscare posibila. Ideal ar fi sa ai capul mereu in acelasi loc, asa toate umbrele for fi la fel. o mica miscare poate face o mare diferenta cand incepi sa desenezi detaliile.
De-a lungul desenarii, umbrele si directiile liniilor, sunt notate si copiate putin cate putin. Nu te grabi la inceput pentru ca prima parte defineste marimea desenului. O greseala des intalnita este de a iesi in afara desenului. Sau se porneste dintr-un loc nepotrivit sau se porneste cu o marime prea mare. Daca ti se intampla asta, incepe in alta parte a foii sau pe una noua.
Desenati cat mai multe contururi. Luati blocul de desen si desenati obiectele din casa. Incercati sa le desenati in marimea lor naturala. Nu va faceti griji daca nu ies perfect. Pana la urma, daca vti exersa veti avea si rezultatele dorite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu